Elke week het maandagochtendgevoel

Vanuit mijn vak kom ik nogal wat mensen tegen die hun werk (of misschien zelfs hun leven) inmiddels zien als geaccepteerd leed. Mensen die overigens zonder enige twijfel van baan zouden veranderen als ze een risicoloze kans zouden krijgen. Die elke dag moe thuiskomen en elke week het maandagochtendgevoel tot donderdagavond vasthouden. De vrijdagen gaan meestal nog wel, want dan staat het weekend voor de deur, maar op zondagavond begint de buikpijn weer.

Survivalen daar zijn we goed in

Natuurlijk, met de juiste instelling kun je het lang volhouden. Survivalen, daar zijn we als mens van nature immers erg goed in. Dat weet ik zelf maar al te goed. Maar er komt een moment dat je niet meer verder kunt. Dat je jarenlang klunend door het leven bent gegaan, maar toch echt een keer door het ijs zakt.

GEENERGIE

Gelukkig zit niet iedereen tegen die beruchte burn-out grens aan, hoewel het aantal mensen dat opgebrand is wel enorm stijgt. Maar hoe komt het toch dat veel mensen iets anders zouden gaan doen als ze ‘rijk’ waren? Of dat mensen die gehoord hebben dat ze terminaal ziek zijn opeens een bucket-list maken? Waarom maken zo weinig mensen tijd om te ontdekken wie ze zijn en waar ze gelukkig van worden en energie van krijgen?

De antwoorden zullen divers zijn, maar het resultaat is steeds hetzelfde: GEENERGIE! 

E=MC2

Naast de kluners zie ik gelukkig ook mensen die bruisen van de energie. Succesvol, genietend van het leven en authentiek. Het goede nieuws is: dit heeft niets te maken met geluk of afkomst, maar alles met het kennen van de antwoorden op vragen als:

  • Wie ben ik?
  • Wat wil ik?
  • Wat kan ik?

Als je leven in lijn is met deze drie componenten, is energie het gevolg. De basis ligt dus in het leven van je passie en talenten. Jij bent verantwoordelijk voor je eigen succes.

Albert Einstein gaf ons begin vorige eeuw al de ultieme energiewet: E = MC2

Oftewel: Energie= Mission x Character x Competences

Break-out

Passie is namelijk de combinatie van wie je bent en wat je wilt. Dit duo bepaalt je drive en je streven. Talent zit verankerd in je competenties. Breng dit in lijn en energie is het resultaat! Ik heb het geluk dat ik veel mensen mag inspireren en activeren hun verantwoordelijkheid voor hun eigen leven (weer) te nemen. Tijdens onze 2-daagse Break-out Experience (zie voor meer info en data (https://www.mflow.nl/product/break-out-experience/) zie ik mensen enthousiast in beweging komen en vol zelfvertrouwen concrete stappen en keuzes maken door zelf de regie weer in eigen hand te nemen. En dan is niet alleen voor hen, maar ook voor ons energie het resultaat! Gezamenlijk voorkomen we de op de loer liggende burn-out – of misschien wel bore-out – en zorgen we voor een burn-in: het vlammetje gaat van binnen weer branden. En die flame wordt uiteindelijk flow …

“Als je geen plan maakt voor je eigen leven, word je ingezet in andermans plannen”

Marc Luttikhuis

 

Geen reacties meer mogelijk.