Laat jezelf zien

‘Waarom ben jij zo bescheiden?’

Die vraag kreeg ik regelmatig te horen. Ook in sollicitatiegesprekken. En dat is niet handig, want juist op zo’n moment moet je niet bescheiden zijn, maar jezelf laten zien. Maar dat vond ik best eng. Want die baan leek mij dan echt super leuk, maar ik had nog wel wat te leren. Dus dat benoemde ik dan ook. Prima, maar ik kon niet voldoende benoemen waar ik dan wel goed in was of hoe ik het aanpakte.

Waarom kon ik dat niet?

Ik zag mezelf niet altijd voldoende en vaak dacht ik dat anderen het beter konden. Ik trok ook vaak naar mensen waar ik nog wat van kon leren. Ik zag dat het bij hun werkte en dan wilde ik dat ook op die manier kunnen. Maar zo werkt het niet. Want ik kon het wel! En heel goed zelfs! Ik doe het alleen op mijn manier en dat is de beste manier voor mij. Zo kom ik het beste tot mijn recht en kan ik het verschil maken. Want ik ben wie ik ben. Wanneer ik mij ga vergelijken met anderen… tsja…dan gebeurt er van alles in mijn hoofd en zitten die gedachten mij in de weg. Die geven mij dan een heel vervelend gevoel over de situatie én over mezelf.

Bewustwording

Bewust zijn van wat er gebeurt met jou als het even niet lekker gaat is belangrijk. Ik begrijp mijn gedrag nu veel beter en dat is heel fijn, want ik herken het en kan er direct iets aan doen zodat die negatieve gedachten niet meer nodig zijn. (Wat niet wil zeggen dat dat altijd makkelijk is). Eerlijk gezegd was ik ook steeds sneller geïrriteerd als iemand weer iets zei over mijn bescheidenheid. Laat me met rust, ga zelf op het podium staan dacht ik dan 🙂

Bewust bekwaam

Laat nu dat podium maar komen hoor! Ik ben wie ik ben en niemand anders. En ik weet wat ik wil en kan. Ik wil met anderen mijn persoonlijke verhaal delen en ze op die manier verder helpen. En dat kan ik! Ik heb veel geleerd, gelezen, veel verschillende mensen gesproken en/of gecoacht én ik heb de juiste hulpmiddelen ter beschikking. Ik kan jou écht helpen om jezelf meer te laten zien, zonder dat het voelt als hard werken. Jij kan zó het verschil maken, dat mag heel de wereld weten!

En heel diep van binnen weet jij dat ook wel, dus kom maar op!  Mail mij op joan@mflow.nl en ik vertel je over mijn unieke aanpak.

Geen reacties meer mogelijk.