Marc2

Wie is Marc Luttikhuis?

Ik help mensen, teams en organisaties het beste uit zichzelf en uit elkaar te halen. Om hier nog meer invulling aan te kunnen geven, ben ik mijn onderneming Mflow gestart. Wanneer ik zelf in een flow zit? Als ik mijn enthousiasme, kennis en ervaring kan delen en daardoor mensen zodanig inspireer en raak dat ze in beweging komen. Mijn overtuiging is dat alleen enthousiaste, bevlogen medewerkers zorgen voor enthousiaste, loyale klanten en daarmee voor een duurzaam goede bedrijfsperformance. Organisaties en mensen hier bewust van maken, ze weer in hun kracht zetten en groei realiseren, dat is wat mij drijft.

Werkervaring

Tijdens mijn loopbaan in de financiële dienstverlening heb ik altijd verandertrajecten geleid. Die dynamiek en afwisseling vind ik boeiend en uitdagend en vind ik nog meer terug in de rol van interim-manager, projectleider en coach. Diverse fusies, reorganisaties en performance-verbeteringstrajecten heb ik naar volle tevredenheid afgerond. Ik kies altijd voor een integrale aanpak waarbij medewerker èn klant het vertrekpunt zijn. Vanuit een helder, inspirerend doel en een duidelijk kader geef ik mensen ruimte en vertrouwen en coach ze vooral op dat waar ze goed in zijn. Ik daag ze uit buitengewoon te zijn, geen middelmatigheid dus. Alleen dan kun je je pas echt onderscheiden is daarbij mijn uitgangspunt. Talent- en resultaat-ontwikkeling gaan dan hand in hand.

Vanuit de verschillende rollen die ik heb vervuld, heb ik diverse disciplines aangestuurd. Van Sales tot Administratie en van HRM tot Marketing/Communicatie, zowel operationeel als bestuurlijk. Ik schakel eenvoudig tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau, ben nauw betrokken bij de operatie en makkelijk benaderbaar voor medewerkers en klanten. Doelen met elkaar realiseren, zoals het behalen van de landelijk hoogste klantwaardering (NPS), een forse kostenbesparing, een kwaliteitsverbetering van de control- en procesorganisatie of een impactvolle reorganisatie zorgvuldig uitvoeren, daar krijg ik energie van. En ik geniet niet alleen van het eindresultaat, maar ook van de weg er naartoe.

Motto

Je kunt een ander pas leiden, als je jezelf kunt leiden”. Als je jezelf onvoldoende kent en niet goed weet waar je voor staat en voor gaat en wat je talenten zijn, dan krijg je anderen niet in beweging. Authenticiteit is de belangrijkste eigenschap om anderen te inspireren en motiveren.

Uitgeoefende functies

Sep. 2008 – feb. 2015  Directeur Particulieren en Private Banking

Mei 2007 – aug. 2008   Commercieel Manager

Jan. 2005 – april 2007  Manager HRM en Marketing&Communicatie

Mrt. 2004 – dec. 2004   Projectleider fusie

Jan. 2003 – feb. 2004   Manager Backoffice

Mei 2001 – dec. 2002    Projectmanager

April 1997 – mei 2001    Commercieel Manager

April 1996 – sep. 1997   Bedrijvenadviseur

Sep. 1995 – april 1996   Trainee

Relevante opleidingen

2015    De Essentie van Leiderschap, Remco Claassen

2015    Business Model Innovatie, Focus Conferences

2012    Klantstrateeg, Rijksuniversiteit Groningen

2008    Strategic Leadership, IESE Barcelona

2008    Management Development Program, Rabobank

2005    HBO Personeelsmanagement, NCOI

2000    Post-HBO Verandermanagement, Hoge School Breda

1995    HBO Technische Bedrijfskunde, TH Rijswijk

Daarnaast heb ik vele opleidingen, trainingen en cursussen op het gebied van (verander-) management, coaching, marketing, HRM en op bancair terrein gevolgd. Een volledig overzicht is, indien gewenst, altijd beschikbaar.

Nevenfuncties

2014 – heden               Raad van Toezicht Stichting Bibliotheek Het Markiezaat

2009 – 2012                 Raad van Toezicht VVV Zuid-Holland-Zuid

2009 – 2014                 Formule Advies Commissie Rabobank Nederland

 

 

 

Geen reacties meer mogelijk.